Skip to main content
 • Specialist in
  opklapbedden & bedkasten
 • Boxspring & matrassen
  Nederlands fabricaat
 • Prachtige showroom
  in Schijndel (45 minuten van Utrecht)
 • Gratis bezorging & montage NL & BE
  Kosteloos afvoeren oude matras

Els van Dorst-Allers exposeert bij De Beddenwinkel in Geldrop

De Beddenwinkel toont al geruime tijd de werken van leden van de Kunstkring Geldrop. Deze keer is het de beurt aan Els van Dorst-Allers.

De getoonde portretten in olieverf vormen een even groot aantal ontmoetingen met duidelijk individuele personen die een kijkje in de ziel hebben toegelaten. De tentoonstelling gaat dus niet over snelle tekeningen van een aantal gezichten, maar over tijdrovende olieverven waardoor vluchtigheid vermeden kon worden. Dit bepaald ook de eenheid en samenhang van het geheel dat onmiskenbaar van één hand  is in kleurstelling en penseelvoering.

Het geheel van de verzameling beslaat de periode van het mensenleven van jeugd tot naderende dementie die weergegeven wordt in een portret van ontroerende verwarring. De meeste afbeeldingen geven echter mensen weer in de kracht van hun leven, welgevormd en krachtig.

Over het algemeen heeft Els zich gehouden aan zeer bescheiden formaten met uitzondering van twee schilderijen, waarvan er één verwijst naar de beroemde foto “Migrant Mother”(1936) van Dorothes lange (USA). De reeks eindigt tenslotte met weer een groot doek waarop een troostende hand pijn en verdriet bij een slachtoffer moet verzachten.

De expositie is van dinsdag t/m zaterdag te bekijken tussen 11-17 uur.

Adres: Nieuwendijk 18 Geldrop

Leave a Reply