Skip to main content
 • Specialist in
  opklapbedden & bedkasten
 • Boxspring & matrassen
  Nederlands fabricaat
 • Prachtige showroom
  in Schijndel (45 minuten van Utrecht)
 • Gratis bezorging & montage NL & BE
  Kosteloos afvoeren oude matras

Wooncomfort

Geschreven door Blog

Wooncomfort

Eenvoudig meer ruimte creëren met bedkasten

Laatst zag ik bij actualiteitenprogramma Nieuwsuur een item over het tekort aan betaalbare woonruimte in de grote steden. Het ging over het gezin van Malika Frindi: een vrouw die met haar gezin inwoont bij haar moeder. Daardoor zitten ze met z’n zessen in een driekamerwoning in Amsterdam. Het mag duidelijk zijn dat dat niet echt comfortabel is.

Ze is niet de enige: volgens Nieuwsuur zijn er veel mensen die in de grote steden geen geschikte woonruimte kunnen vinden, die past binnen hun budget. Daarvoor zijn de huizenprijzen te hoog en de wachttijden voor een huurwoning te lang. Zelfs Laurens Ivens, wethouder in Amsterdam, kent het probleem. “Ik wou dat ik kon zeggen dat het uitzonderlijk was”, geeft hij aan. “Maar ik weet dat heel veel mensen zo wonen: vader en moeder slapen in de huiskamer.” Als ik zoiets zie op televisie, dan vind ik dat erg vervelend voor die mensen. Maar tegelijkertijd begint het bij mij een beetje te kriebelen. Want ik denk dat ik die mensen kan helpen! Met mijn bedkasten kunnen zij namelijk eenvoudig meer ruimte creëren om te leven.

Ik moet natuurlijk wel eerlijk blijven: ik kan het echte probleem voor deze mensen niet oplossen. Ik kan ze geen andere woning aanbieden, die passend is voor hun gezinssamenstelling en hun budget. Maar ik kan wel zorgen dat er meer ruimte komt in hun huidige woning. Als ze gebruik maken van bedkasten (of: opklapbedden), dan hoeven ze immers geen bedden meer in de kamers te zetten, maar kunnen ze deze ruimte overdag benutten om bijvoorbeeld te werken, leren, eten of relaxen. ’s Avonds klappen ze de bedden eenvoudig naar beneden.

Behalve voor meer ruimte, kan ik ook zorgen voor meer gemak. Als vader en moeder dan toch in de huiskamer moeten slapen, dan kan ik ervoor zorgen dat ze niet hoeven te sjouwen met matrassen en beddengoed, maar gewoon iedere avond simpelweg hun bedkast naar beneden kunnen klappen. Opgemaakt en wel.

Meer ruimte, meer gemak en minder gedoe… dat betekent natuurlijk meer wooncomfort. Het zou mooi zijn als ik met mijn bedkasten een beetje wooncomfort kon toevoegen voor deze mensen. Ik hoop dat ze me weten te vinden!

Lees hier het artikel van Nieuwsuur

Leave a Reply