Skip to main content
 • Specialist in
  opklapbedden & bedkasten
 • Boxspring & matrassen
  Nederlands fabricaat
 • Prachtige showroom
  in Schijndel (45 minuten van Utrecht)
 • Gratis bezorging & montage NL & BE
  Kosteloos afvoeren oude matras

Alles over… dekbedden?!

Geschreven door Blog

Alles over dekbedden?!

Wat kunnen we je vertellen over dekbedden?

Een blog over dekbedden?! Wat valt daar nou over te vertellen? Veel mensen denken dat de kwaliteit van een dekbed vooral goed of slecht of iets daartussenin is. Maar over dekbedden valt verrassend veel méér te weten. En die informatie is niet altijd voor de hand liggend. Wat denk je bijvoorbeeld over de dikte van dekbedden? Als een dekbed dikker is, is het dan ook warmer? En moet het terugveren als je het indeukt, of juist even ingedeukt blijven? En hoe zit het met soorten dekbedden: wat is het verschil tussen wol, dons en synthetische materialen? Welke zijn anti-allergisch?

Het gaat (veel) te ver om al deze vragen hier te beantwoorden. Sterker nog: het beste kun je zelf voelen en ervaren wat de verschillen zijn tussen dekbedden. In onze winkel pak je eenvoudig een dekbed vast, en voel je vaak meteen of je het prettig vindt. Want je kunt wel van alles weten over een dekbed, maar het is natuurlijk nog belangrijker of het bij je past. Zo vinden sommige mensen het prettig om te slapen onder een zwaar dekbed. Anderen willen juist een dekbed dat ademt of dat van een natuurlijk materiaal gemaakt is. Het kan allemaal. En ik voorzie je uiteraard graag van een goed advies.

Om toch alvast een tipje van de sluier op te lichten: een zwaarder dekbed is niet altijd warmer. Neem bijvoorbeeld een donzen dekbed: door gebruik te maken van een kwalitatief hoogwaardig dons, heb je minder dons nodig om dezelfde warmte te creëren dan met een minder goede kwaliteit dons. Essentieel daarbij is de hoeveelheid lucht tussen het dons. Hoe meer lucht, hoe beter een dekbed isoleert. Warmte is dus niet altijd afhankelijk van gewicht. Een inzicht dat – aan de reactie van onze klanten te merken – soms erg verrassend is. Maar zoals hierboven al gezegd: het voert te ver om hier in deze blog een mini-workshop dons te geven. Wel is het misschien interessant om te vermelden dat wij sinds kort een nieuw merk in onze collectie hebben: Hans Kruchen. Dit Duitse merk staat voor duurzame dekbedden, die ecologisch en met respect voor dier en milieu gefabriceerd worden. Ze hebben er zelfs een eigen keurmerk voor: Grüne Gans®, dat gecertificeerd is door het onafhankelijke Duitse analyse- en testbureau Wessling. Dat zegt al genoeg over het belang dat dit merk hecht aan duurzaamheid. Een mooi merk, met kwalitatief hoogwaardige dekbedden!

Of je nu gaat voor duurzaamheid, zoals bij Hans Kruchen, of een budget-vriendelijkere variant, een dekbed blijft vooral een persoonlijke keuze. Een keuze die je maakt op basis van slaapcomfort, maar ook op basis van praktische kwesties. Kom dus gerust eens langs in onze winkel, wij delen onze kennis over dekbedden graag met je!

Leave a Reply