Skip to main content
 • Specialist in
  opklapbedden & bedkasten
 • Boxspring & matrassen
  Nederlands fabricaat
 • Prachtige showroom
  in Schijndel (45 minuten van Utrecht)
 • Gratis bezorging & montage NL & BE
  Kosteloos afvoeren oude matras

Bij De Beddenwinkel hebben wij oog voor natuur en milieu. Wij nemen verantwoordelijkheid en vinden het belangrijk dat we ons steentje bijdragen om milieuvervuiling tegen te gaan. Bij iedere activiteit binnen ons bedrijf wegen wij keuzes af hoe het milieu het beste te ontzien.

Collectie

Het begint natuurlijk bij het bepalen van onze collectie. Door slimme keuzes te maken is hier veel winst te behalen. Zo hebben wij in onze collectie matrassen van het Nederlandse merk Ultima waarbij de comfortlaag gemakkelijk te scheiden is van de pocketveren matraskern. Dit is handig omdat deze sneller zal slijten dan alle andere onderdelen van het matras. Hierdoor kan deze laag worden vervangen terwijl de rest van het matras nog jaren kan worden gebruikt. Niet alleen is dit goed voor het milieu maar ook voor jouw portemonnee!

Afvoeren van jouw oude matras

In Nederland worden jaarlijks 1.500.000 matrassen afgedankt. Dit enorme aantal zorgt voor extreem veel afval. Het goed verwerken van deze berg afval is in onze ogen een must! Wij werken daarom samen met tweedehandswinkel ’t VinCentje en recyclingbedrijf Retourmatras. Nette matrassen die retour komen worden opgehaald door ’t VinCentje en krijgen daar een nieuwe eigenaar. Retourmatras zorgt voor de recycling van de versleten matrassen met als doel 100% grondstofhergebruiken.

Wanneer wij nieuwe matrassen bij onze klanten gaan leveren nemen wij de oude matrassen (indien gewenst) retour. De versleten matrassen worden verpakt in een plastic zak en opgeslagen in ons magazijn. Zodra er een flinke stapel is ontstaan nemen wij contact op met Retourmatras en worden de matrassen opgehaald om gerecycled te worden. Het recyclen kost € 16,50 per matras. Deze kosten nemen wij voor onze eigen rekening!

Recycling

In de fabriek wordt als eerste het textiel van de matras verwijderd en gescheiden. Dit textiel kan later worden hergebruikt in de textielindustrie. Hierna worden matrassen met pocketveren en bonellveren ontdaan van staal. Dit staal wordt gerecycled tot een nieuw product met nog betere eigenschappen. Deze vorm van recycling heet upcycling.

Schuim wat uit de matrassen komt wordt in stukken gesneden en versnipperd. De vlokken schuim worden daarna vermengd met een bindmiddel. Het wordt gestoomd om alle bacteriën te doden en vervolgens geperst om de lijm te activeren. Hiervan worden platen gesneden die kunnen worden gebruikt als demping voor onder kunstgras op speelplaatsen. Ook zijn deze platen te gebruiken onder binnenvloeren en voor het verbeteren van de akoestiek in ruimtes. Zo krijgt een afgedankte matras een nieuw leven!

Op deze manier draagt De Beddenwinkel bij aan een schone en duurzame toekomst!

afvoeren oude matras
Retourmatras
Oude matras afvoeren
Retourmatras prijs