Skip to main content
 • Specialist in
  opklapbedden & bedkasten
 • Boxspring & matrassen
  Nederlands fabricaat
 • Prachtige showroom
  in Schijndel (45 minuten van Utrecht)
 • Gratis bezorging & montage NL & BE
  Kosteloos afvoeren oude matras

Krachten bundelen

Geschreven door Blog

Mensen écht goed informeren over lekker slapen, dat valt nog niet altijd mee. Vaak blijkt er namelijk meer te spelen dan alleen de behoefte aan een nieuw bed. Nek- en rugklachten bijvoorbeeld, of in- en doorslaapproblemen. Het achterhalen van de oorzaak hiervan kan tot een kip-en-ei-verhaal leiden: hebben mensen nu nek- en rugklachten door dat slechte bed of worden de klachten ergens anders door veroorzaakt, en hebben ze daar ’s nachts (ook) last van, waardoor ze niet lekker kunnen liggen en slapen?

Het antwoord op die vraag is niet zo belangrijk, een oplossing voor deze mensen wel. Maar wanneer er méér speelt, is alleen een nieuw matras of kussen vaak niet genoeg: mensen blijven dan slecht slapen, ook al hebben ze dat nieuwe matras. En eerlijk is eerlijk: dat frustreerde mij soms wel een beetje…

Daarom ben ik een tijdje geleden gaan samenwerken met twee oefentherapeuten: Ellen de Boer van Oefentherapie de Boer en Linda Royackers van Kinderoefentherapie Statera. Je leest er hier meer over. Door onze krachten te bundelen, kunnen we beter inspelen op de hulpvraag die mensen hebben. Samen kunnen we kijken naar de 24uurs-cyclus van deze mensen: wat doen ze zowel overdag als ’s nachts, en hoe kunnen we ervoor zorgen dat ze minder klachten gaan ervaren? Daarbij gaan we uit van het totaliteitsprincipe: een goede ondersteuning van het lichaam in de vorm van een kussen en matras en ontspanning van het lichaam (zowel fysiek als mentaal) zorgen samen voor een goede nachtrust. Wat de oorzaak van de slaap- of andere problemen ook was, gezamenlijk doorbreken we de vicieuze cirkel waar mensen vaak inzitten.

De manier waarop we onze samenwerking in de praktijk vormgeven, is nog volop in ontwikkeling. Mensen met een hulpvraag naar elkaar doorverwijzen ligt voor de hand, maar ook het organiseren van gezamenlijke informatieavonden waar mensen gratis een breed scala aan slaap-gerelateerde vragen kunnen stellen, past bij onze visie en doelstellingen. En er zijn natuurlijk nog veel meer mogelijkheden. Hoe we het ook gaan doen, ons doel blijft altijd het zo goed mogelijk informeren en adviseren van mensen. Zodat ze écht beter gaan slapen, of minder klachten ervaren in hun leven. Kunnen we jou ook ergens bij helpen?

Leave a Reply