Drempelvrees

Geschreven door 30 mei 2016 september 23rd, 2016 Blog

Je kent het wel: je loopt een winkel binnen en daar staat Een Verkoper. Een Verkoper in een mooi pak, met een iets te gretige blik in zijn ogen. Je twijfelt, want als je verder loopt, weet je zeker dat hij er alles aan gaat doen om je iets aan te smeren…

Bij het zien van zo’n net iets te gladde, net iets te happige man (of vrouw), ontstaat bij mij al spontaan drempelvrees. Toen ik met De Beddenwinkel begon, wist ik dan ook zeker: zo wilde ik niet worden. Mij vind je daarom meestal in spijkerbroek in de winkel. En je iets aansmeren wil ik al helemaal niet.

Wat ik vooral belangrijk vind, is dat je je thuis voelt in De Beddenwinkel. En dat je vervolgens goed geïnformeerd, en met een goed gevoel, mijn winkel verlaat. Eerlijk is eerlijk: natuurlijk vind ik het fijn als je een boxspring, bedkast of slaapbank bij me koopt. Maar dan alleen als ik je er ook echt blij mee maak. Vind je het te duur, lig je niet lekker, voel je je niet op je gemak bij De Beddenwinkel? Dan moet je het vooral niet doen, en ik ben de eerste om je daarvan te overtuigen.

Naast zo’n gladde verkoper zijn er meer dingen die drempelvrees bij mensen kunnen veroorzaken. Soms denken klanten bijvoorbeeld dat ze lastig zijn als ze nog niet weten wat ze willen. Ze denken dat ze al moeten weten of ze het liefst een ‘hard’ of een ‘zacht’ matras willen, en of ze het liefst op een dik of op een wat dunner kussen slapen. Het goede nieuws is: dat hoeft niet! Het uitzoeken van een goed matras is een hele puzzel, en ik help je daar graag bij. Samen doorlopen we de mogelijkheden, je gaat gewoon liggen en ik bekijk of je ‘goed’ (ergonomisch verantwoord) ligt. Zelf geef je natuurlijk aan of je lekker ligt, en zo komen we er samen wel uit.

Of we komen er niet uit, en dan hoef je je vooral niet verplicht te voelen iets te kopen. Ik nodig je daarom van harte uit om je drempelvrees te overwinnen en eens binnen te lopen. Hopelijk loop je dan met een goed gevoel weer naar buiten. Met of zonder nieuw bed.

Leave a Reply