Skip to main content
 • Specialist in
  opklapbedden & bedkasten
 • Boxspring & matrassen
  Nederlands fabricaat
 • Prachtige showroom
  in Schijndel (45 minuten van Utrecht)
 • Gratis bezorging & montage NL & BE
  Kosteloos afvoeren oude matras
 
 
1
1
De Beddenwinkel

3D ontwerp

Wil je een bedkast of opklapbed gaan plaatsen, maar heb je geen idee of dit allemaal gaat passen? Weet je niet welke kleuren beschikbaar zijn? Hoe het eindresultaat eruit zal zien?

Wij kunnen een ontwerptekening, oftewel een schetsontwerp, voor je maken. Bij dit 3D-ontwerp worden de eerste ideeën van de bedkast door ons vakkundig getekend met hulp van een 3D-designprogramma. Na dit schetsontwerp geef jij je feedback en kunnen we aanpassingen doen. We kunnen dit ontwerp ter plekke voorzien van een andere kastenopstelling of indeling. Jij krijgt meteen een definitief ontwerp en een compleet beeld hoe de bedkast in de ruimte past.

Hoe werkt dat in de praktijk?

Bekijk hieronder hoe we van een schets naar het eindresultaat werken.

Praktijkvoorbeeld Logeerkamer in Vught

Opdracht: Bedkasten interieur in Vught
Ruimte: Logeerkamer
Merk: Clei
Type: Penelope sofa verticaal
Slaapplaatsen: 2

We kregen de opdracht, van een klant uit Vught, om deze kleine logeerkamer van meerdere functies te voorzien. De ruimte moest geschikt zijn om zowel te kunnen logeren, werken en relaxen. En ook nog voldoende opbergruimte te hebben. Hoe kunnen we dat oplossen?

We hebben er in deze ruimte voor gekozen om alle functies aan één zijde van de kamer te plaatsen. Hierdoor krijgt deze kamer een ruimtelijker effect. Aan de linkerkant hebben we een diepe kledingkast geplaatst met een hoogte van 256cm! Door een kledinglift bovenin deze kast te plaatsen blijft de ruimte eronder volledig bruikbaar. Er zijn 4 kasten bovenop op de bedkast geplaatst om hiermee de hoogte maximaal te benutten.

 • De linkerkast is 256 cm hoog en 62,3 cm diep
 • De rechterkast is 256 cm hoog en 35 cm diep
 • Voorzien van greeploze kasten door het ‘Push-to-Open’ systeem
 • 2-persoonsbed van 160 x 200 cm
 • Matrasdikte tot 18 cm mogelijk
 • De 2-persoons sofa bank is 177 cm breed

Deze klant heeft in samenwerking met Wandstyling uit Schijndel de kleur van de bedkast uitgekozen. Door dit stylingadvies is de sfeer en interieur van deze logeerkamer als een geheel op elkaar afgestemd.

Kleur bedkast: Moro Oak
Kleur sofa bank: Bogard 6 aquila

Michel nam uitgebreid de tijd om samen met ons een ontwerp te maken

1. Plattegrond van de klant

2. Ontwerptekening

3. Eindresultaat

Praktijkvoorbeeld Werkkamer/Woonkamer in Oisterwijk

Opdracht: Bedkasten interieur in Oisterwijk
Ruimte: Appartement
Merk: Clei
Type: Penelope motorized    
Slaapplaatsen: 2

Voor onze klant in Oisterwijk hebben we een bedkast interieur samengesteld. Met als doel om een logeerbed in de werkkamer te plaatsen. Omdat deze werkkamer onderdeel is van de woonkamer mocht het bed niet direct opvallen, en in het bestaande interieur passen. Om deze bedkast in de toekomst ook gemakkelijk te kunnen blijven bedienen is er voor een elektrische variant gekozen. Hierdoor kost het geen enkele kracht om deze te bedienen.

Dit is het bedkast model Penelope Motorized 177 van Clei. Deze diepe kast (62,4cm) is voorzien van opbergruimte achter het hoofdeinde voor kussens e.d. en een legplank als aankleding wanneer het bed geopend is.

 • Aan de linkerkant staat een 2-deurs kast voorzien van een open vak (ideaal voor een bril, telefoon of magazine) en 2 laden.
 • De rechterkant is voorzien van een houten paneel (boisserie) met 3 legplanken. Onder de legplanken is ruimte gehouden voor de printer van de klant die daar nog onder komt te staan.
 • Ook zijn er stopcontacten aangebracht in het houten paneel t.b.v. de printer.

Afwerking van de bedkastenwand: Melamine Wit
Afwerking opbergruimte en legplanken: Melamine Sabbia Oak

Fantastisch, dat ik vooraf kon zien wat het eindresultaat ging worden.

1. Plattegrond van de klant

2. Ontwerptekening

3. Eindresultaat

Wil jij ook een 3D ontwerp?

Het samenstellen van jouw ideale bedkast of opklapbed is vaak maatwerk. Daarom adviseren we je graag in onze winkel. We ontwerpen samen in onze 3D interieursoftware de totale kamer. Je kunt daarmee exact zien hoe de bedkast er straks uit komt te zien. Wij nemen graag de tijd om je wensen te bespreken en de mogelijkheden te bekijken. Laat je inspireren op onze website of socials of kom eens langs in de onze winkel. De koffie staat voor je klaar.

Je mag ook jouw plattegrond alvast mailen naar info@debeddenwinkel.nl of doorsturen per WhatsApp naar 06-51836292. Wij gaan graag met je ontwerp aan de slag en bespreken samen (online) de mogelijkheden.

Contact